Menu:

Kuřecí Paella

Milovníci vín velmi milují španělská vína. Ta jsou velice kvalitní a zejména chutná. Každý si může vybrat právě to víno, které mu bude sedět nejlépe. Pokud jste pravými milovníky vín, určitě stojí za to se vydat přímo ke zdroji. Ve Španělsku je spousta vinných vesniček i vinných sklípků, které rozhodně stojí za návštěvu. Španělské víno je velice žádané po celém světě. Stačí se jen poohlédnout po některém z těch kvalitnějších kousků a tím pádem si pak už jen vychutnávat pohodové chvíle ve společnosti tohoto dokonalého vína. Španělská vína se rozvážejí po celém světě a těší se stále větší a větší oblibě. Kvalitní španělské víno si může člověk pořídit na internetu, nebo v některém z kvalifikovaných obchodů, ve kterých vás obslouží ti praví odborníci, kteří vám poradí nejlépe jaké víno si vybrat.

Některé z dobrých a chutných vín se velmi hodí k pokrmu, který mnozí z nás znají pod názvem Paella. Toto jídlo bylo původně podáváno v chudinských čtvrtích Španělska a je velmi podobné rizotu. Na paellu existuje spousta rozmanitých receptů a dá se udělat skoro z čehokoli. Velmi často se v tomto pokrmu objevují mořské plody, zelenina a různé koření. Tento pokrm, ač pochází z chudinských čtvrtí Španělska, je dnes velice oblíbený po celém světě a nabízejí ho i ty nejluxusnější restaurace. Zajímavostí je, že se tento pokrm vyrábí z neomyté rýže. Škrob, který totiž na rýži je, zaručuje to pravé zahuštění tohoto dokonalého pokrmu.

Toto tradiční španělské jídlo, si může připravit úplně každý v klidu svého domova. Paella recept je k dostání na internetu a jistě jej najdete také v každé lepší kuchařce. Paella se vyrábí nejčastěji z cibule, vepřové kýty, olivového oleje, klobásy, fazolek, kuřecího stehna, vývaru, červené papriky, rajčete, plodů moře, hrášku, rýže, česneku, šafránu a dalšího koření. Dle chuti si může každý strávník přidat do receptu, co chce. Jakákoli zelenina se sem velice hodí a pokrmu dodá tu pravou španělskou chuť. Zvládnout připravit tento recept dokáže každý. I začátečník dovede uvařit paellu tak, jako by ji vařili praví Španělé. Tento pokrm je velice chutný s nějakým dobrým vínem, nejlépe španělským vínem. Pokud byste chtěli ochutnat tu pravou španělskou paellu, určitě si ji při návštěvě své dovolené vychutnejte v některé z místních restaurací.

05. 12. 2011