Menu:

Paella recept krok za krokem

Ráda zkoušíte nové recepty a láká Vás ochutnat španělskou kuchyni? Internetový portál Španělské recepty pro Vás připravil pestrou škálu španělských receptů, pomocí nichž můžete zařadit do Vaší kuchyně také některé španělské delikatesy. Mezi nejoblíbenější pokrm Španělů i turistů, kteří rádi zavítají do těchto evropských končin, patří paella. Jde o pokrm, které je vzhledově podobné rizotu. Ačkoliv lidé paellu často označují za mezinárodní jídlo Španělů, paella pochází ze španělského města Valencie.

Jako první si ji začali připravovat sedláci. Ti si ji chystali ke snědku z rýže na ohni rozdělaném přímo na poli. K rýži přidali hlemýždě a zeleninu. O svátečních dnech paellu obohacovalo kuřecí či králičí maso. Dnes je paella pokrmem, který by rozhodně neměl chybět na svátečních stolech. Paella je obvykle ozdobou oslav narozenin, jmenin i nedělních výletů. Pojídá se také o výročích svatých patronů. Velmi oblíbená je také paella marinera s rybou a mořskými plody, stejně jako paella mixta s rybami, mořskými plody a masem. Ve Španělsku si můžete objednat také paellu připravenou z jater, jelit či artyčok.

Krok za krokem paellou receptem Vás provedou Španělské recepty, kde najdete nejen podrobný postup, ale také seznam potravin a fotografie, které Vás ujistí, zda při přípravě této delikatesy postupujete správně. Na přípravu typické Valencijské paelly budete potřebovat kuřecí a králičí maso, blistr pravého šafránu, zralé rajče, bílé fazole, vodu, snítka rozmarýnu, sůl, zavařené červené fazole a rýži na paellu. Ve Španělsku se tento pokrm připravuje na speciální pánvi.

29. 12. 2016