Menu:

Španělská restaurace

Každý milovník exotiky a exotické kuchyně by se měl vydat za pochoutkami, které svým návštěvníků nabízí španělská restaurace. Hlavním přísadou většiny jídel jsou olivy. Ty jsou zde totiž na každém rohu a není rodina, která by je nepěstovala. Tento dokonalý plod olivovníku má svůj počátek v Asii. Ovšem dnes se s olivami běžně setkáváme ve středozemních oblastech, kde se jim očividně daří nejlépe. Rozeznáváme různé druhy oliv. Například nejznámější a nerozšířenější zelené olivy jsou sklízeny na podzim. Málokdo ví, že zelené olivy jsou pouze nezralé tmavé olivy. Olivy jsou přidávány do různých produktů, nebo se mohou pojídat jen tak. Tato velmi dobrá pochoutka je mezi lidmi celého světa stále více a více v oblibě. Můžeme se setkat s olivami, které jsou zcela obyčejné a volně prodejné, stejně tak jako i s olivami, které jsou velice zvláštní, chutné a neskonale vzácné.

 Z oliv se vyrábí mnohé pochutiny. Ovšem neznámějším výrobkem, se kterým se můžeme setkat, je olivový olej. Tyto druhy olejů jsou velice kvalitní a také moderní. Dnes, kdy je stále více v oblibě chutná a zdravá kuchyně, se bez olivového oleje nikdo neobejde. Používá se tedy v různých jídlech a jeho kvalitou už si byli vědomi i staří Řekové. Olivy a olivový olej jsou celkově velmi blahodárné na lidský organismus. Olivy mají hodně detoxikačních účinkům a jsou velice důležité v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám. Moderní medicína zjistila, že se může olivový olej využívat také v boji proti různým exémům a kožním onemocněním. Olivový olej nejen zlepšuje a urychluje trávení, ale je také velmi zdravý a celkově velice prospěšný.

Milovníci exotického jídla mohou využít olivy i olivový olej při vaření. Například paella recept je plný samých zdravých ingrediencí. Paella je vlastně takové trošku zvláštnější naše rizoto, do kterého by se mělo přidat hodně zeleniny a hlavně olivový olej, díky kterému bude pokrm velmi chutný a neskutečně dobrý. Paella je typické španělské jídlo. Španělé jsou celkově proslaveni velmi zdravou kuchyní a zejména hodně kvalitní a dokonale chutným olivovým olejem a výbornými olivami. Návštěvníci této země se mohou sami přesvědčit o jejich dobré kuchyni a nevšednímu využití olivového oleje.

05. 12. 2011