Menu:

Paella a jiné španělské pochoutky

Vrátili jste se z dovolené u Středozemského moře ve Španělsku a nadchla Vás tamější specialita zvaná paella? Díky internetovým stránkám Španělské recepty nemusíte smutni a můžete si ji sami doma připravit. Na webových stránkách, které pro Vás připravuje mistr na španělskou kuchyni, www.spanelskerecepty.cz/spanelske-recepty/typicka-valencijska-paella/, najdete podrobný postup k přípravě paelly i jiných španělských lahůdek. K přípravě paelly budete potřebovat olivový olej, pravý šafrán, kuřecí a králičí maso, zralé rajče, bílé fazole, vodu, snítku rozmarýnu, sůl a zavařené červené fazole. Jen stěží si lze představit přípravu paelly bez rýže na paellu. Pravá valencijská paella bývá připravena na pánvi na paellu.

K vyvolání těch nejlepších chutí pro Vás španělské recepty připravily fotografie receptu, které Vám mohou pomoci pro lepší představivost toho, jak by měl tento recept v konečné fázi vypadat. Španělé dbají nejen na lahodnost pokrmů, ale také na výběr ideálního nápoje k daným jídlům. Recepty je možné si na výše uvedené webové adrese vybrat podle druhu pokrmu, doby přípravy i kalorické hodnoty. Tvůrci webových stránek Španělské recepty myslí i na osoby, které musí z nejrůznějších důvodů držet dietu.

Jako dezert můžete zvolit například horký nugát připravený z opečených pražených mandlí. Příprava dezertu Vám nezabere více než půl hodiny přípravy. Velmi oblíbené jsou také jahody se šlehačkou v pomeranči. Připravte si doma Vámi vybraný španělský pokrm a zpestřete si tak letní podvečer!

11. 07. 2014