Menu:

Ochutnejte oblíbené španělské pokrmy

Španělskou kuchyni si zamiluje každý, kdo má rád rozmanité chutě, pestrou stravu a kvalitní potraviny. Ať už jste na dovolené ve Španělsku nebo jste se rozhodli navštívit v tuzemsku restauraci zaměřenou na pyrenejskou gastronomii, nikdy si nenechejte ujít příležitost k ochutnání typických španělských receptů.

Tajemství španělské kuchyně

Španělská kuchyně si Vás získá díky národnímu jídlu paelle, studené rajčatové polévce gaspacho i proslulému dezertu churros. Příprava typických španělských pokrmů Vás bude bavit. Nejen v tištěných kuchařkách, ale také na internetu najdete celou řadu osvědčených španělských receptů. Jen stěží byste hledali národ, kde je populární konzumace pokrmů z jedné pánve. Právě to je charakteristické pro paellu. Toto typické španělské jídlo se připravuje z rýže a připomíná svou konzistencí rizoto. Svůj původ spatřuje ve slunné Valencii. Na rozdíl od rizota se však v paelle objevují plody moře, zelenina a koření. Její základ tvoří olivový olej. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera. Výsledkem je lepivý rýžový pokrm. Toto jídlo si zamilujete pro jeho lehkost a jednoduchost. Paella společně s italskými špagety a řeckými musaky patří vůbec k nejvyhledávanějším přímořským pokrmům.

Připravte si jednoduchý oběd inspirovaný španělskou kuchyní

Ve Španělsku se hojně konzumují mořské plody, ryby, saláty a sušené salámy. Více se o španělských produktech dovíte zde www.bassta.cz/produkty/Schází-li Vám inspirace na nedělní oběd, připravte si delikatesu v podobě kuřete s chorizem a olivami. Obvykle se podává s rýží. Zkusit však můžete také variantu „vše v jednom hrnci“. Španělé doporučují také upéct venkovský chleba nebo podávat s bramborami. Na velké pánvi nejprve rozehřejete olej a opečete na něm dohněda kuřecí prsa. Maso vyndáte a přidáte na pánev nakrájenou cibuli, česnek a chorizo. Kuřecí maso vrátíte zpět na pánev, přelijete rajčaty, posypete tymiánem, olivami a vše dobře promícháte. Pokrm dochutíte černým pepřem, solí a ozdobíte petrželkou.

30. 01. 2020