Menu:

Polévka Gaspacho

Velmi důležitou surovinou pro vytvoření pravé a hlavně chutné polévky Gaspacho, je olivový olej. Ten dodá pokrmu ten pravý šmrnc a chuť, kterou byste jinak získali velmi těžko. Kromě olivového oleje je nutné sehnat zralé rajčata, jarní cibulku, stonek řapíkatého celeru, salátovou okurku, papriku, citronovou šťávu, stroužek česneku, feferonku, nejlépe mořskou sůl a pokud možno také lístky čerstvé bazalky. Následný postup pro vytvoření dokonalé polévky Gaspacho je velice jednoduchý a jeho zájemci jej najdou v každé kuchařské knížce nebo na internetu. Tento pokrm je velice chutný a zdravý, což je typické pro španělská jídla. I tato polévka pochází ze Španělska a bývá podávána za studena, což je jejím hlavním odličovacím rysem od našich polévek. Gaspacho je původem z Andalusie, ale velmi rychle se dostala do celého světa.

Polévka je velmi populární hlavně v létě, kdy je velké horko a často k ní bývají servírovaná nějaká dobrá španělská vína. Oba produkty jsou ze Španělska, tudíž se k sobě velmi dobře hodí. V naší zemi není zvykem podávat polévku za studena a ještě k tomu k ní popíjet víno, což ji dělá velmi zvláštní a exotickou. Milovníci exotiky a dobrého jídla, by se měli určitě vydat přímo do Španělska, kde si polévku i dobré víno mohou vychutnat přímo do specialistů na tyto produkty. Polévku Gaspacho si tam můžete dát v jakékoli restauraci i v některé z mnoha domácích hospůdek.

Existuje nepřeberné množství různých receptů na tuto vynikající polévku Gaspacho a můžete si ji velmi jednoduše vytvořit i doma. Pokud si chcete chuť polévky ještě více ozvláštnit, určitě byste do ní měli přidat velmi chutné zelené nebo i černé olivy. Ty jsou nejen velmi zdravé a chutné, ale dodávají polévce ten pravý šmrnc, který si chce vychutnat každý z nás. 

18. 01. 2012