Menu:

Španělská paella

Velice oblíbeným pokrmem už i v naší republice je výborná španělská paella. Toto jídlo má velice bohatou historii, která jistě stojí za zmínku. Toto typicky španělské jídlo je vyráběno z rýže, která je také jeho základní a nejdůležitější surovinou. Samotná paella má své kořeny ve Valencii, kde je dokonce považována jako národní jídlo. Paellu si můžete udělat na spoustu různých způsobů, záleží pouze na vás, co vám chutná nejvíce. Velice často se v paelle setkáte s kvalitními plody moře, zeleninou nebo různým dobrým kořením. K dostání jsou také různé pánve, které jsou přímo na výrobu paelly určeny. Tyto pánve jsou ploché a mají velká ucha. Původně bylo toto jídlo hlavním pokrmem španělských rybářů, kteří si jej dělali přímo na lodích.

Každý kvalitní paella recept vám připomene, jak důležitý je výběr rýže, z které budete pokrm připravovat. Tato rýže se nesmí omývat, protože by ztratila potřebný škrob, díky kterému je jídlo správně zahuštěno. Pokud se jedná o klasickou paellu, můžete se setkat s třemi základními druhy. Prvním je paella na valenciánský způsob. Do tohoto druhu paelly patří zelenina, maso nebo hlemýždě či fazole. Dalším druhem je paella s mořskými plody neboli paella de marisco. A v neposlední řadě si můžete udělat paellu mix, kde se setkáte s libovolnou kombinací masa, zeleniny, mořských plodů a spoustu dalších přísad.

Podívejte se například na webovou stránku www.spanelskerecepty.cz, kde najdete všechny potřebné informace týkající se nejen paelly. Můžete si tak udělat typicky španělské jídlo, které si okamžitě zamilujete nejen vy, ale také vaši blízcí. Paella se velice dobře hodí jako všední pokrm, stejně jako jídlo určené pro slavnostní příležitosti. Buďte originální a dejte své kuchyni a kuchařskému umění jiný rozměr. Oblíbené spanelskerecepty.cz vám pomohou a zajistí požitek, po kterém jistě tolik toužíte.

14. 11. 2012